Barion Pixel
Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz
További képek

THEMA PRO rozsdamentes acél ablakkilincs, szögletes rozettával

Modern kialakítású ablakkilincs, szögletes rozettával, rozsdamentes anyagból, inox felülettel.

*Jelmagyarázat és részletes leírás

Elérhetőség: Rendelésre 1-3 munkanap
Nyitásirány: Ár: Kosárba
Balos
7.388 Ft
Jobbos
7.388 Ft

Akik ezt megvették, ezeket nézték még

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Leírás és Paraméterek

THEMA PRO ablakkilincs modern megjelenése és kedvező ára miatt gyorsan közkedvelté vált. Inox felületüknek köszönhetően tartós, és strapabíró ablakkilincsek közé tartozik. Mivel nem látszik meg rajta az ujjlenyomat, ezért takarítása is hálás feladat, így különösebb karbantartást nem igényel.

*Jelmagyarázat

 

Nyitásirány meghatározása
 

Álljunk szembe az alakkal, és nézzük meg, hogy a kilinccsel rendelkező ablakszárny zsanérjai melyik oldalt találhatók? Ha a bal oldalt, akkor válassza a Balos nyitásiránykialakítást. Ha azonban a jobb oldalon, akkor válassza a Jobbos nyitásirány kialakítást.

Szállítási információkSzállítási és Fizetesi lehetőségekfizetési lehetőségekről az adott szóra kattintva tájékozódhatsz!

Csomag tartalma
 

A kilincset gyári csomagolással adjuk, mely tartalmaz a rögzítéshez szükséges csavarokat, ha szükséges hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot.

 

Hasznos információk és tanácsok

 

Egyéb felhasználási és kialakítási típusok
 

Körrozettás kivitelben
Négyzetrozettás kivitelben Négyzetrozettás kivitelben
Oválrozettás kivitelben
Gomb-kilincs kivitelben
Zárható ablak félkilincs
Üvegajtózárra szerelhető Üvegajtózárra szerelhető
Biztonsági ajtókilincs kialakítás Ravenna vagy Universal címes*

Amennyiben a fent látható kialakítások valamelyikére van szükséged, hívj minket telefonon, vagy kattints ide az ajánlatkéréshez!

 

Bejárati ajtóhoz
 

*Ha  a kilincset a bejárati ajtóra szeretnéd tenni (csak a Biztonsági ajtókilincs kialakítás Ravenna vagy Universal címes esetén), azt jelezd a megrendelési folyamat végén a "Megjegyzés" mezőben, hogy az ajtóban lévő zár a kilincs felhúzásával zárható-e, mert ebben az esetben rúgó és végállás nélküli kilincset biztosítunk!

 

Csomag tartalma
 

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely a könnyebb szerelhetőség jegyében tartalmaz a rögzítéshez szükséges csavarokat, kilincstengelyt, a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot.

 

A kilincs javasolt felszerelésének módja
 

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett. Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk a hosszú távú stabilabb használhatóságot.

 

Milyen zártípust, hol érdemes használni?
 

A kilincsek formatervezettek, de fontos műszaki tartalommal is rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek. A megfelelő kilincs kiválasztása ezért csak részben esztétikai kérdés, a szakmai / műszaki szempontok legalább olyan fontosak lehetnek.

A belső ajtók túlnyomó többségben normál kulcsos zárral szereltek (BB-s). Amennyiben nincsenek speciális igényeid, válassz BB záras beltéri ajtókilincset. A normál kulcsos zárak mellett a beltéri ajtók lehetnek cilinder-, azaz hagyományos hengerzárral (PZ), vagy akár toalett zárral szereltek is (pl. fürdőszobaajtó). Utóbbi esetben fordítógombos kilincset (WC záras) javaslunk.

WC záras ajtókilinccsel biztosítható a mellékhelyiségek, fürdőszobák diszkréciója. Belső oldalról, kulcs nélkül is tudjuk zárni a helyiséget, e mellett plusz biztonságot jelent, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

 

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?
 

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes választanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszú címes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A hosszúcímes kilincsekkel ellentétben a rozettás kilincsek - legyen az kör, ovál, vagy szögletes - egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörűbb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.