Barion Pixel
Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz
További képek

FLORIDA króm-szatén nikkel ajtókilincs

Design kialakítású négyzetrozettás ajtókilincs, zamakból, króm-szatén nikkel felülettel.

*Jelmagyarázat és részletes leírás

Elérhetőség: Rendelésre 1-3 munkanap
Zártípus*: Ár: Kosárba
BB - hagyományos kulcsoshoz
8.514 Ft
PZ - hengerzár betéteshez (cilinder zárhoz)
8.514 Ft
WC - fordító gombos
12.776 Ft

Akik ezt megvették, ezeket nézték még

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás és Paraméterek

FLORIDA kilincs  dizájn megjelenése miatt gyorsan közkedvelté vált. Króm-szatén nikkel felületüknek köszönhetően  tartós, és strapabíró ajtókilincsek közé tartozik , mely tulajdonságok beltéri kilincsként és kültéri kilincsként is egyaránt alkalmassá teszik. Mivel nem látszik meg rajta az ujjlenyomat, ezért takarítása is hálás feladat, így különösebb karbantartást nem igényel.

*Jelmagyarázat

A zártípusnak megfelelő alsó kulcslyukkialakítások
 


Hagyományos, beltéri ajtóknál a legtöbb esetben  (pl.: hálószobánál, gyerekszobánál, konyhánál, stb.)  használt zártípushoz való tollas kulcslyuk kialakítás.Hengerzárhoz, más néven cilinderzárhoz való kulcsluk kialakítás. Ebben az esetben a zártest tartalmaz egy cserélhető zárbetétet, ami lehet akár biztonsági zárbetét is. Ezeket a zárakat gyakran használják irodák, raktárak, dolgozószobák, stb. ajtóihoz.Elfordítós zárhoz való kialakítás. Ebben az esetben a zártest kulcslyuka helyett egy négyzet alakú lyukat találunk, A WC-s kialakítású kilincs csak ilyen esetben szerelhető fel.
A WC-s kialakításnak az a nagy előnye, hogy kulcs nélkül zárható az ajtó, amit vész esetén, a külső oldalon akár egy érme segítségével könnyen kinyitható. Ezekért a tulajdonságokért ezt a zártípust gyakran használják mellékhelységeknél, fürdőszobáknál , gyerekszobáknál.

Szállítási információk Szállítási és Fizetesi lehetőségek fizetési lehetőségekről az adott szóra kattintva tájékozódhatsz!

Hasznos információk és tanácsok

 

Egyéb felhasználási és kialakítási típusok
 

Oválrozettás kivitelben
Gomb-kilincs kivitelben
Ablak félkilincs
Zárható ablak félkilincs
Üvegajtózárra szerelhető Üvegajtózárra szerelhető
Biztonsági ajtókilincs kialakítás Ravenna vagy Universal címes*

Amennyiben a fent látható kialakítások valamelyikére van szükséged, hívj minket telefonon, vagy kattints ide az ajánlatkéréshez!

 

Bejárati ajtóhoz
 

* Ha  a kilincset a bejárati ajtóra szeretnéd tenni  (csak a Biztonsági ajtókilincs kialakítás Ravenna vagy Universal címes esetén), azt  jelezd  a megrendelési folyamat végén a "Megjegyzés" mezőben,  hogy az ajtóban lévő zár a kilincs felhúzásával zárható-e, mert ebben az esetben rúgó és végállás nélküli kilincset biztosítunk!

 

Csomag tartalma
 

A kilincset gyári csomagolással adjuk, mely tartalmaz a könnyebb szerelhetőség jegyében 4 db műanyag rögzítő elemet, a rögzítéshez szükséges csavarokat, esetenként átmenő csavarokat (amiket a rögzítő elemre utólagosan elhelyezett rozetta eltakar), kilincstengelyt, a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot.

 

A kilincs javasolt felszerelésének módja
 

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett. Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben  javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk a hosszú távú stabilabb használhatóságot.

 

Milyen zártípust, hol érdemes használni?
 

A kilincsek formatervezettek, de fontos műszaki tartalommal is rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek. A megfelelő kilincs kiválasztása ezért csak részben esztétikai kérdés, a szakmai / műszaki szempontok legalább olyan fontosak lehetnek.

A belső ajtók túlnyomó többségben normál kulcsos zárral szereltek (BB-s). Amennyiben nincsenek speciális igényeid, válassz BB záras beltéri ajtókilincset. A normál kulcsos zárak mellett a beltéri ajtók lehetnek cilinder-, azaz hagyományos hengerzárral (PZ), vagy akár toalett zárral szereltek is (pl. fürdőszobaajtó). Utóbbi esetben fordítógombos kilincset (WC záras) javaslunk.

WC záras ajtókilinccsel biztosítható a mellékhelyiségek, fürdőszobák diszkréciója. Belső oldalról, kulcs nélkül is tudjuk zárni a helyiséget, e mellett plusz biztonságot jelent, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?
 

Különálló rozettás kilincs et akkor érdemes választanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszú címes kilincs et válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A hosszúcímes kilincsekkel ellentétben a rozettás kilincsek - legyen az kör, ovál, vagy szögletes - egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörűbb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.