Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz
További képek

VALENTINA kovácsoltvas rozettás ajtókilincs

Rusztikus kialakítású ajtókilincs, fémből, matt fekete színben, ezüstös antikolással.

*Jelmagyarázat és részletes leírás

Elérhetőség: Kifutott termék, nem rendelhető
Zártípus*: Ár: Kosárba
BB - hagyományos kulcsoshoz
11.805 Ft
PZ - hengerzár betéteshez (cilinder zárhoz)
11.805 Ft

Akik ezt megvették, ezeket nézték még

Gyártó: Maestro
11.805 Ft
Kifutott termék, nem rendelhető

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás és Paraméterek


VALENTINA kovácsoltvas rozettás kilincs a rusztikus kilincsek egyik legkedveltebb családja. Külön kérésre antikolás nélkül is kérhető. Felülete erős, ellenálló anyaggal van ellátva, ezért kültérre és beltérre egyaránt alkalmas. Mivel nem látszik meg rajta az ujjlenyomat, ezért takarítása is hálás feladat, így különösebb karbantartást nem igényel.

 

*Jelmagyarázat

 

A zártípusnak megfelelő alsó kulcslyuk kialakítások
 


Hagyományos, beltéri ajtóknál a legtöbb esetben (pl.: hálószobánál, gyerekszobánál, konyhánál, stb.) használt zártípushoz való tollas kulcslyuk kialakítás.Hengerzárhoz, más néven cilinderzárhoz való kulcsluk kialakítás. Ebben az esetben a zártest tartalmaz egy cserélhető zárbetétet, ami lehet akár biztonsági zárbetét is. Ezeket a zárakat gyakran használják irodák, raktárak, dolgozószobák, stb. ajtóihoz.


 - Ennél a kilincsnél ez a kialakítás nem létezik!
Elfordítós zárhoz való kialakítás. Ebben az esetben a zártest kulcslyuka helyett egy négyzet alakú lyukat találunk, A WC-s kialakítású kilincs csak ilyen esetben szerelhető fel.
A WC-s kialakításnak az a nagy előnye, hogy kulcs nélkül zárható az ajtó, amit vész esetén, a külső oldalon akár egy érme segítségével könnyen kinyitható. Ezekért a tulajdonságokért ezt a zártípust gyakran használják mellékhelységeknél, fürdőszobáknál, gyerekszobáknál.

 

Szállítási információkSzállítási és  Fizetesi lehetőségekfizetési lehetőségekről az adott szóra kattintva tájékozódhatsz!

 

Hasznos információk és tanácsok

 

Egyéb felhasználási és kialakítási típusok
 

Hosszú címes kivitelben Hosszú címes kivitelben
Gomb-kilincs kivitelben
Ablak félkilincs

Amennyiben a fent látható kialakítások valamelyikére van szükséged, hívj minket telefonon, vagy kattints ide az ajánlatkéréshez!

 

Csomag tartalma
 

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely a tartalmaz 1 pár kilincset, kilincstengelyt, kilincsrozettát, műanyag köztesgyűrűt, alsó rozettát, a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot.

 

Milyen zártípust, hol érdemes használni?
 

A kilincsek formatervezettek, de fontos műszaki tartalommal is rendelkező, rendkívül sok zárszabványhoz alkalmazkodó termékek. A megfelelő kilincs kiválasztása ezért csak részben esztétikai kérdés, a szakmai / műszaki szempontok legalább olyan fontosak lehetnek.

A belső ajtók túlnyomó többségben normál kulcsos zárral szereltek (BB-s). Amennyiben nincsenek speciális igényeid, válassz BB záras beltéri ajtókilincset. A normál kulcsos zárak mellett a beltéri ajtók lehetnek cilinder-, azaz hagyományos hengerzárral (PZ), vagy akár toalett zárral szereltek is (pl. fürdőszobaajtó). Utóbbi esetben fordítógombos kilincset (WC záras) javaslunk.

WC záras ajtókilinccsel biztosítható a mellékhelyiségek, fürdőszobák diszkréciója. Belső oldalról, kulcs nélkül is tudjuk zárni a helyiséget, e mellett plusz biztonságot jelent, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

 

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?
 

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes választanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszú címes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A hosszúcímes kilincsekkel ellentétben a rozettás kilincsek - legyen az kör, ovál, vagy szögletes - egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörűbb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.